previous pauseresume next

دستورالعملهای بهداشت محیط

دستورالعمهای بهداشتی ویژه خواروبار فروشان

- لزوم استفاده از ظروف یکبار مصرف گیاهی و ممنوعیت استفاده از ظروف و سطل های پلی استایرن در کارگاههای لبنیاتی و عدم عرضه ماست در ظروف پلی استایرن در مغازه ها توسط فروشنده های مواد غذایی

- در خصوص نحوه نگهداری صحیح مواد غذایی و عدم نگهداری شیر خارج از یخچال با توجه به اینکه شیر جزء مواد غذایی فاسد شدنی است و باید در یخچال نگهداری و با رعایت زنجیره سرد(حمل و انتقال شیر با ماشینهای مجهز به سردخانه) به دست مشتری برسد.

- عدم عرضه فرآورده خام دام و طیور مثل گوشت چرخ کرده و مرغ در سوپرهای مواد غذایی

- عدم عرضه نانهای بسته بندی شده فاقد مشحصات (شناسه نظارت و تاریخ تولید و انقضاء)

- عدم عرضه چیپس فاقد مشخصات بهداشتی(داشتن پروانه ساخت یا شناسه نظارت )

- با توجه به اینکه مواد غذایی بدون بسته بندی بدلیل نداشتن بسته بندی در معرض آلودگی ثانویه قرار دارند و ممکن است در شرایط کاملا غیر بهداشتی تولید شوند و دارای پروانه ساخت یا شناسه نظارت نیستند لذا ازعرضه مواد غذایی روباز و کیک و کلوچه فاقد بسته بندی و پروانه ساخت از وزارت بهداشت به ویژه لواشک،ترشک،ماکارونی و ...خودداری گردد.

- نگهداری مواد غذایی فاسد شدنی مثل سس مایونز و کشک در یخچال

 

"نکات قابل توجه در رعایت ایمنی و بهداشت توسط فروشنده"

۱.داشتن کارت تندرستی و گواهی دوره بهداشت عمومی از آموزشگاه بهداشت اصناف

۲.رعایت بهداشت فردی

۳.پوشیدن روپوش به رنگ روشن

۴.شستشوی دستها قبل از هر بار تماس با مواد غذایی موجود در یخچال

۵.شستشو و مرتب نمودن ترازو، پیش خوان، فضای فروشگاه و کلیه لوازم مورد استفاده و نظافت مرتب تنظیف ها

۶.قرار دادن کلیه مواد غذایی در قفسه و روی پالت

۷.معدوم نمودن کلیه مواد غذایی تاریخ مصرف گذشته

۸.تنظیم درجه برودت یخچال و لزوم نصب دماسنج در داخل یخچال

۹.نگهداری کلیه مواد غذایی زود فاسد شدنی از قبیل لبنیات در یخچال

۱۰.بررسی مستمر تاریخ تولید و انقضاء مواد غذایی موجود در فروشگاه