رفتن به محتوای اصلی
x

بهداشت محيط

ااا

نام و نام خانوادگی: مهندس مراد محمودی برام

پست مربوطه:

سرپرست واحد بهداشت محیط                                                                  👈👈 دریافت فایل👉👉

                تلفن ارتباطی          داخلی 165           03145224932

awdawdawشرح وظایف

  1. بهداشت مواد غذایی و بهسازی اماکن عمومی

نظارت بر وضعیت بهداشتی مراکز تهیه، توزیع و عرضه مواد غذایی و اماکن عمومی در قالب بازرسی های دوره ای، پیگیری شکایات، صدور صلاحیت بهداشتی، پیگیری نواقص بهداشتی و طرح تشدید بازرسی های خارج از ساعات اداری و روزهای تعطیل و طرح بسیج سلامت نوروزی می باشد. این بازرسی ها با توجه به ضوابط و مقررات و از طریق تکمیل چک لیست های نظارتی انجام می گردد.

  1. بهداشت آب و فاضلاب

  • برنامه نظارت بر آب آشامیدنی

  • برنامه ایمنی آب آشامیدنی

  • برنامه پیشگیری و کنترل طغیان بیماری های منتقله از آب

  • برنامه ایمنی فاضلاب و کنترل آبیاری کشاورزی با فاضلاب

  • برنامه نظارت بر بهداشت آب استخرهای شنا 

  1. سلامت هوا و تغییر اقلیم

یکی ازمهمترین چالش­های گسترش شهرها و صنعتی شدن در قرن حاضر پدیده آلودگی هوا است.  هوا یکی از اساسی ترین نیازهای فیزیولوژیک انسان می باشد بطوریکه تصور ادامه حیات بدون هوا حتی برای چند دقیقه غیرممکن می باشد. براساس آخرین گزارش بار بیماری ها آلودگی هوا چهارمین عامل خطر مرگ در جهان و مهم ترین تهدید زیست محیطی برای سلامت انسان است. براساس آخرین گزارش سازمان جهانی بهداشت آلودگی هوای آزاد و هوای داخل سالیانه منجر به مرگ زودرس بیش از 7 میلیون در جهان می گردد (از هر 9 مرگ یک مرگ منتسب به آلودگی هوا می باشد). طبق آمار و اطلاعات سازمان جهانی بهداشت در حال حاضر 99 درصد از جمعیت جهان در مناطقی زندگی می کنند که در آن سطح آلودگی هوا و غلظت سالیانه ذرات معلق PM2.5  بالاتر از رهنمود سازمان جهانی بهداشت (5 میکروگرم در متر مکعب) است. در کشورهای با سطح درآمد متوسط و پایین خطر بیشتری وجود دارد و مردم این کشورها با سطوح خطرناک آلودگی هوا مواجهه دارند. همچنین آلودگی هوا پس از دود سیگار، بعنوان دومین علت مرگ های ناشی از بیماری های غیرواگیر در جهان شناخته می شود.

  1. بهداشت مراکز بهداشتی و درمانی

  • پايش فعاليت هاي مراكز خدمات جامع سلامت 

  • پايش فعاليت هاي خانه هاي بهداشت

  1. سلامت خاک و پسماند

  • پیگیری اجرای قوانین و مقررات مربوط به مدیریت پسماند و در صورت لزوم برخورد با متخلفان در این خصوص

  • همکاری با شهرداری‌ها، بیمارستان‌ها، صنایع و سایر ارگان‌های ذیربط جهت ارتقای مدیریت پسماند و کاهش اثرات منفی آن بر محیط زیست و سلامت عمومی 

  1. کنترل دخانیات

  • نظارت بر اجرای قانون جامع کنترل و مبارزه ملی با دخانیات در خصوص ضوابط مربوط به فروش و عرضه دخانیات، ممنوعیت تبلیغ مواد دخانی به صورت مستقیم و غیر مستقیم

  • پیگیری و برخورد با متخلفان از قوانین مربوط به دخانیات

  • آموزش عمومی در مورد مضرات دخانیات و بیماری‌های مرتبط با آن

  • نظارت بر ممنوعیت استعمال دخانیات در اماکن عمومی جهت محافظت از سلامت عمومی به ویژه در مقابل استنشاق تحمیلی دود مواد دخانی

  1. هماهنگی­های برون بخشی

  • عضویت و شرکت در کارگروه­ها و کمسیون­های تخصصی از قبیل کارگروه سلامت و امنیت غذایی، کارگروه آرد و نان، کارگروه مدیریت پسماند، كميسيون نظارت بر اتحادیه های صنفی و ..

  • هماهنگي با مراجع قضايي در خصوص رسيدگي به پرونده تخلفت بهداشتي و جرائم مرتبط با بهداشت مواد غذايي

  • هماهنگي با شهرداري ها بخشداری­ها و سازمانهاي مرتبط(ساماندهي،ميادين ميوه و تره بار، كنترل كيفيت هوا و سازمان بازيافت) در خصوص وضعیت بهداشت محیطی شهرها و روستاها

  • هماهنگی با آموزش و پرورش در خصوص نظارت و بررسی بهداشت محیط مدارس و مهدهای کودک همچنین نظارت بر پایگاه تغذیه سالم در مدارس

  1. هماهنگی های درون بخشی

هماهنگي با واحد آموزش بهداشت در زمينه برنامه هاي آموزشي و تهيه پوستر پمفلت و تراكت

هماهنگي با واحد پیشگیری و مبارزه با بیماری­ها در خصوص مهار بيماري هاي روده اي و اپيدمي­ها

 هماهنگي با واحد بهبود تغذيه در خصوص برنامه كنترل نمك هاي يددار 

هماهنگي با واحد بهداشت مداس در خصوص بررسي وضعيت بهداشتي مدارس و موسسات آموزشي و توزيع شير در مدارس

 هماهنگي با واحد بهداشت دهان و دندان در خصوص بررسي ميزان فلورايد در آب آشاميدني

هماهنگي با معاونت درمان در خصوص بازديد از بيمارستان ها و مراكز پرتوزا

هماهنگي با معاونت غذا و دارو در خصوص كنترل موادغذايي،آرايشي و بهداشتي